Zoek
Baanderherencollege vmbo

De Baanderheren

‘De Baanderheren waren, in Boxtel en omstreken, nobele edelmannen die samen met hun jonkvrouwen vanuit hun kastelen zorgden voor welvaart en voorspoed in hun leengoed. Ze mochten een eigen banier (vlag) voeren en hadden zelfs een eigen legertje. Het waren strenge meesters, maar rechtvaardig, zelfstandig en doorzetters.’Baanderherencollege vmbo

Voor onze school streven we dezelfde waarden na: zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. We proberen onze leerlingen te laten inzien dat zij het succes van hun toekomst in eigen hand hebben. Dat werken “loont” en inspanningen “beloond” worden. Natuurlijk worden de leerlingen intensief begeleid en zorgt onze rustige en uitnodigende leeromgeving voor een prettige werksfeer.

Onze mavo-afdeling is geen gewone mavo, het heet niet voor niets MAVO-Xtra.
Een aantal leerlingen kiest in onze MAVO-Xtra voor de havo-kanslijn. Een samenwerkingsverband tussen het Jacob-Roelandslyceum en het BHC. Deze leerlingen volgen alle vakken met de mavo-leerlingen maar hebben bovenop hun rooster nog extra het vak Frans. Daarnaast gaan zij één middag in de week naar het Jacob-Roelandslyceum waar zij op havo-niveau een module Nederlands, Engels en wiskunde volgen.
Andere mavo-leerlingen volgen één middag in de week een programma waarin zij kennis maken met technology (een projectvorm van natuurscheikunde en het beroepsgerichte techniekprogramma), business (een projectvorm van economie en beroepsgerichte programma economie en ondernemen), art & design (een projectvorm tussen beeldende vakken en het beroepsgerichte bouwprogramma) en sports & lifestyle (een projectvorm tussen sport, biologie en het beroepsgerichte programma zorg en welzijn.). In het tweede leerjaar volgt de leerling uit deze talentlijnen nog twee zelfgekozen modules. In het derde leerjaar volgt een definitieve keuze richting examen.
BHC-learning
In de onderbouw wordt in de basisberoepsgerichte leerweg gewerkt met docenten die meerdere vakken geven. Het is mogelijk dat vakken in samenhang (geïntegreerd) worden gegeven. De leerlingen krijgen in deze leerweg met een klein docententeam in relatief kleine klassen onderwijs. De leerling hebben een eigen afdeling in school die zij als een soort thuishaven kunnen beschouwen. Leerlingen werken in dit systeem met weektaken waarbij zij onder meer zelf ruimte kunnen creëren voor vakken die zij moeilijker vinden.

Op het Baanderherencollege worden de volgende leerwegen aangeboden:
- de mavo (tl),
- de gemengde leerweg (gl),
- de kaderberoepsgerichte leerweg (kbl),
- de basisberoepsgerichte leerweg (bbl).

Binnen deze leerwegen kiezen de leerlingen voor een van de volgende profielen:
- techniek, daarbinnen voor;
- zorg en welzijn,
- economie 
- landbouw (alleen in de mavo).

Binnen de profielen kiezen de leerlingen binnen de beroepsgerichte leerwegen voor een afdeling. Het BHC vmbo biedt de volgende programma’s aan:
- BWI; bouw, wonen en interieur
- PIE; produceren, installeren en energie
- E & O; economie en ondernemen
- Z & W: zorg en welzijnDe leerprogramma’s zijn vanzelfsprekend afgestemd op de middelbare beroepsopleidingen en op de behoefte en de leerstijl van de leerling van nu en die van de toekomst. We werken daar continu aan.

Er is een fout opgetreden. Fout: is op dit moment niet beschikbaar.
Er is een fout opgetreden. Fout: is op dit moment niet beschikbaar.
Baanderherencollege | Baanderherenweg 2 | 5282 RJ Boxtel | Postbus 141 | 5280 AC Boxtel | Tel. 0411 - 676 924 | info@bhc.nl | Ontwerp en realisatie SchoolMaster BV